neiye1

nyheder

Radarantenne 2

Hovedlappens bredde
For enhver antenne er dens overflade- eller overfladeretningsmønster i de fleste tilfælde generelt kronbladsform, så retningsmønsteret kaldes også lapmønster.Loben med den maksimale strålingsretning kaldes hovedlappen, og resten kaldes sidelappen.
Lobebredden er yderligere opdelt i halv effekt (eller 3dB) lobebredde og nul effekt lobebredde.Som vist i figuren nedenfor, på begge sider af hovedlobens maksimale værdi, kaldes Vinklen mellem de to retninger, hvor kraften falder til det halve (0,707 gange af feltintensiteten), halv-power-lobens bredde.

Vinklen mellem de to retninger, hvor kraften eller feltintensiteten falder til det første nul, kaldes nul-effekt lobbredden

Antenne polarisering
Polarisering er en vigtig egenskab ved antenne.Antennens transmitterende polarisering er bevægelsestilstanden for det elektriske feltvektorendepunkt for den sendeantenne, der udstråler elektromagnetisk bølge i denne retning, og modtagepolarisationen er bevægelsestilstanden for det elektriske feltvektorendepunkt for den modtagende antenne indfaldende planbølge i denne. retning.
Polariseringen af ​​antennen refererer til polariseringen af ​​den specifikke feltvektor af radiobølge og bevægelsestilstanden for slutpunktet af den elektriske feltvektor i realtid, som er relateret til rummets retning.Den i praksis anvendte antenne kræver ofte polarisering.
Polarisering kan opdeles i lineær polarisering, cirkulær polarisering og elliptisk polarisering.Som vist på nedenstående figur, hvor banen for endepunktet af den elektriske feltvektoren i figur (a) er en ret linje, og vinklen mellem linjen og X-aksen ikke ændrer sig med tiden, kaldes denne polariserede bølge. lineært polariseret bølge.

Når det observeres langs udbredelsesretningen, kaldes en rotation med uret af den elektriske feltvektor en højrehåndet cirkulært polariseret bølge, og en rotation mod uret kaldes en venstrehåndet cirkulært polariseret bølge.Når de observeres mod udbredelsesretningen, roterer højrehåndede bølger mod uret, og venstrehåndede bølger roterer med uret.

20221213093843

Radarkrav til antenner
Som en radarantenne er dens funktion at konvertere det guidede bølgefelt, der genereres af senderen, til et rumstrålingsfelt, modtage ekkoet, der reflekteres tilbage af målet, og konvertere ekkoets energi til et guidet bølgefelt for at sende til modtageren.De grundlæggende krav til radar til antenne omfatter generelt:
Giver effektiv energiomdannelse (målt i antenneeffektivitet) mellem rumstrålingsfeltet og transmissionslinjen;Høj antenneeffektivitet indikerer, at den RF-energi, der genereres af senderen, kan bruges effektivt
Evne til at fokusere højfrekvent energi i målets retning eller modtage højfrekvent energi fra målets retning (målt i antenneforstærkning)
Energifordelingen af ​​rumstrålingsfeltet i rummet kan kendes i henhold til funktionen luftrum af radar (målt ved antenneretningsdiagram).
Den bekvemme polarisationskontrol matcher målets polarisationsegenskaber
Stærk mekanisk struktur og fleksibel betjening.Scanning af det omgivende rum kan effektivt spore mål og beskytte mod vindpåvirkninger
Opfyld taktiske krav som mobilitet, nem camouflage, egnethed til specifikke formål osv.


Indlægstid: 14-feb-2023