neiye1

nyheder

GPS-antennes ydeevne

GPS-antennes ydeevne

Vi ved, at en GPS-locator er en terminal til positionering eller navigation ved at modtage satellitsignaler.I processen med at modtage signaler skal der bruges en antenne, så vi kalder den antenne, der modtager signalet, for en GPS-antenne.GPS-satellitsignaler er opdelt i L1 og L2 med frekvenser på henholdsvis 1575,42MHZ og 1228MHZ, blandt hvilke L1 er et åbent civilt signal med cirkulær polarisering.Signalstyrken er omkring 166-DBM, hvilket er et relativt svagt signal.Disse egenskaber bestemmer, at specielle antenner skal forberedes til modtagelse af GPS-signaler.

GPS3

1. Keramisk plade: Kvaliteten af ​​keramisk pulver og sintringsprocessen påvirker direkte dets ydeevne.De keramiske plader, der i øjeblikket anvendes på markedet, er hovedsageligt 25×25, 18×18, 15×15 og 12×12.Jo større areal af den keramiske plade, jo større dielektrisk konstant, jo højere resonansfrekvens, og jo bedre accepteffekt.De fleste af de keramiske stykker er af firkantet design for at sikre, at resonansen i XY-retningen stort set er den samme, for at opnå effekten af ​​ensartet stjernesamling.

2. Sølvlag: Sølvlaget på overfladen af ​​den keramiske antenne kan påvirke antennens resonansfrekvens.Det ideelle frekvenspunkt for den keramiske GPS-chip falder nøjagtigt på 1575,42MHz, men antennens frekvenspunkt påvirkes meget let af det omgivende miljø, især når det er samlet i hele maskinen, skal frekvenspunktet justeres for at holde på 1575,42MHz ved at justere formen på sølvoverfladebelægningen..Derfor skal producenter af GPS-komplette maskiner samarbejde med antenneproducenter ved køb af antenner og levere komplette maskinprøver til test.

3. Fødepunkt: Den keramiske antenne opsamler resonanssignalet gennem fødepunktet og sender det til bagenden.På grund af antennens impedanstilpasning er fødepunktet generelt ikke i midten af ​​antennen, men lidt justeret i XY-retningen.En sådan impedanstilpasningsmetode er enkel og medfører ikke omkostninger.At bevæge sig kun i én akse kaldes en enkelt-bias-antenne, og at bevæge sig i begge akser kaldes dobbelt-bias.

4. Forstærkerkredsløb: formen og arealet af PCB'et, der bærer den keramiske antenne.På grund af GPS-rebounds egenskaber, når baggrunden er 7cm × 7cm

GPS-antenne har fire vigtige parametre: forstærkning (forstærkning), stående bølge (VSWR), støjtal (støjtal), aksialt forhold (aksialt forhold).Blandt dem er det aksiale forhold særligt understreget, hvilket er en vigtig indikator for at måle forskellen mellem signalforstærkningen for hele maskinen i forskellige retninger.Da satellitterne er tilfældigt fordelt på den halvkugleformede himmel, er det meget vigtigt at sikre, at antennerne har ens følsomhed i alle retninger.Aksialt forhold påvirkes af antennens ydeevne, udseendestruktur, interne kredsløb og EMI af hele maskinen.


Indlægstid: 20. oktober 2022